Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Se så fint Borås nya torg kommer bli!

Artikeln publicerades:

För tillfället är området vid gamla Postenhuset en byggarbetsplats. Men håll ut, här växer nämligen ett helt nytt torg fram, granne med Viskan, dränkt i härlig kvällssol och med utsikt över den vackra väveribyggnaden.

Ibland har det känts som om området runt gamla Postenhuset har varit en byggarbetsplats väldigt länge... Just därför vill vi ge dig en härlig målbild!

Skiss över Borås nya torg vid Västerbrogatan. 

Illustration: Richard Mattsson, stadsarkitekt.

Tänk dig ett år framåt i tiden. Klockan är 19 och du har jobbat din sista dag innan semester. Du går till Borås nya torg där du ska träffa några vänner. Ni sätter er på en av bryggorna och njuter av kvällssolen, den vackra utsikten och Viskans glittrande vatten...

Så även om det just nu är byggstängsel, buller och uppgrävda gator så dröjer det inte länge förrän staden har en helt ny mötesplats – ett torg intill Viskan och där solen på sommaren kommer att stråla till sent på kvällen.

Det nya torget är tänkt att i slutändan ge samma känsla som Sandwalls plats. Genom att förändra gatornas utseende och belysningen i området är tanken att platsen ska kännas mer trygg och attraktiv.

Så påverkas genomfarten

Byggnationen av torget påbörjades i maj och arbetet planeras att vara klart vintern 2021. Arbetet innebär att Västerbrogatan är avstängd för genomfart och framkomligheten till fots är begränsad.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-07-08] Se så fint Borås nya torg kommer bli!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol