Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

SMS från Borås Stad

Artikeln publicerades:

I morgon kan du få ett SMS som uppmuntrar dig till att gå och rösta i EU-valet. Det är Borås Stad som vill motivera alla röstberättigade invånare att använd sin rösträtt.

Inför EU-valet den 9 juni 2024 arbetar Borås stad med ett projekt för att främja valdeltagandet. De politiker som röstas fram ska representera folkets vilja. Därför är det viktigt att så många som möjligt röstar, så att hela folkets vilja verkligen blir representerad. Vi tror på vikten av att varje röst hörs och vill engagera hela staden för att så många boråsare som möjligt ska rösta.

Två SMS-utskick, den 22 maj när förtidsröstningen inleds och den 9 juni, på valdagen, som påminner om att rösta är en del i detta.

-SMS-utskick har testats i bland annat Norge och Danmark och forskning har visat att det har varit ett effektivt sätt att få invånarna att gå och rösta. Därför vill vi testa det i Borås, säger Melissa Lennartsson, som är projektledare på valkansliet.

Hur har Borås Stad fått tag på mitt nummer?

Borås Stad samarbetar med ett företag som tillhandahåller adresser och telefonnummer via olika aktörer, till exempel operatörer och Skatteverket. Dessa kontaktuppgifter får användas under vissa villkor enligt GDPR, Dataskyddsförordningen. Utskick av samhällsinformation är ett sådant exempel.

Vi har tagit del av mobilnummer och vilka postnummer de kommer ifrån men inga personuppgifter utöver detta. Personuppgifterna lagras inte hos Borås Stad. Mobilnumren finns i en egen databas hos företaget. Efter valdagen raderas databasen och loggar töms i enlighet med systemleverantörens GDPR-rutiner.

Påminnelsen om att rösta räknas som samhällsinformation och därför kan du få SMS även om du har tackat nej till reklam via NIX-registret.

I det första SMS:et, som kommer den 22 maj, finns en länk där du kan avregistrera dig från det andra SMS:et.

Demokratin är ömtålig.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

E-post:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-05-21] SMS från Borås Stad

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol