Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

SM-veckan vinter i Borås ställs in

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Med anledning av rådande pandemi och den ökande smittspridningen har Riksidrottsförbundet och SVT i samråd med Borås Stad beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2021.

Riksidrottsförbundet, Borås och SVT har tillsammans med deltagande idrotter under en längre tid arbetat med flera alternativ för att corona-anpassa SM-veckan vinter och därmed möjliggöra ett genomförande. På grund av den ökande smittspridningen i samhället har Riksidrottsförbundet, SVT och Borås kommit fram till att det inte är möjligt att genomföra en SM-vecka i februari som planerat.

- Det är ett mycket tungt beslut att ställa in ytterligare en SM-vecka. Deltagande idrotter och Borås har visat på stor flexibilitet med att anpassa tävlingar och förutsättningar, men det allvarliga smittläget just nu och osäkerheten framöver gör att vi inte har något annat val än att ställa in, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

- Det är väldigt tråkigt att inte kunna bjuda boråsarna på en av vinterns höjdpunkter. SM-veckan är ett av Sveriges populäraste evenemang och vi vet sedan tidigare år hur mycket en SM-vecka betyder för Borås. Vi hade sett fram emot att få visa upp både vår stad och våra anläggningar. Men med över 4000 tillresande i det smittläge som är känns beslutet trist men nödvändigt att ta säger Tommy Jingfors, förvaltningschef på Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

- Det är såklart en stor besvikelse att behöva ställa in. Med ett år nästan helt utan tävlingar har de deltagande idrotterna visat en stor vilja att genomföra sina mästerskap i någon form. Vi är många som kämpat för att hitta anpassningar och vägar framåt. Smittläget och förutsättningarna har ändrats i stort sett dagligen, trots det har alla parter visat på stor flexibilitet och en enorm vilja att få till en anpassad SM-vecka. Det gör det extra tungt att ställa in, avslutar Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan.

- Det är oerhört tråkigt att vi tvingas ställa in SM-veckan, ett av Sveriges populäraste evenemang. Vi hoppades in i det längsta att få bjuda vår stora tv-publik på denna idrottsfest men i det kritiska läge vi som land befinner oss i behövde vi fatta detta nödvändiga men oönskade beslut tillsammans med Riksidrottsförbundet och värdstaden Borås, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SM-veckan vinter 2021 i Borås skulle ha genomförts 2-7 februari med SM-tävlingar i 22 olika idrotter. Tidigare i år har SM-veckan vinter i Luleå och Boden och SM-veckan sommar i Halmstad in ställts in på grund av coronapandemin.

Loggan för SM-veckan

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-11-12] SM-veckan vinter i Borås ställs in

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol