Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Sociala medier-priset: Vem gör samhället bättre genom sociala medier?

Artikeln publicerades: 2018-06-27 13.36

I sociala medier tar falska nyheter och robotar ett stort utrymme. Samtidigt ger dessa medier alla en möjlighet att göra sig hörda och ta plats i vårt demokratiska samhälle. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris vill uppmärksamma dem som använder sociala medier för att främja demokrati. Priset delas ut under Almedalsveckan (1-8 juli) i Visby.

Falska nyheter och robot-troll florerar i dag i sociala medier, och riskerar att ta över samhällsdebatten. I en tid då upplevelsen av verkligheten har blivit viktigare än hur den faktiskt ser ut blir det än mer viktigt att uppmärksamma de som bidrar till vårt demokratiska samhälle.

I Borås har fenomen kring sociala medier länge studerats, beforskats och diskuterats. Dialogen har fokuserat på vad digitaliseringen och den alltmer ökande kommunikationen via nätet betyder för politiken, offentlig sektor, företag och individer. Med Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor kastas ljuset på personer och organisationer som använder sociala medier för att främja demokratin. Bland tidigare års prismottagare finns Viralgranskaren, Wikimedia och Lina Thomsgård. I Almedalen tillkännages och intervjuas årets vinnare av priset.

Priset delas ut:

Tid: Tisdag 3 juli 2018, klockan 16.00-16.30
Plats: Västsvenska Arenan vid Kruttornet, Almedalsveckan
Arrangör: Borås Stad, Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad

Moderator:
Hanna Grahn, agendachef, Borås Tidning

Deltagare:
Vinnaren av 2018 års sociala medier-pris

Senast ändrad: 2020-06-29 08.17

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-27] Sociala medier-priset: Vem gör samhället bättre genom sociala medier?

g q n C