Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Sökes: familjehem, jourhem och kontaktfamiljer

Artikeln publicerades:

Borås Stad har cirka 60 familjehem. Men det räcker inte. Just nu pågår en kampanj för att hitta fler personer och familjer som vill ställa upp som familjehem, jourhem eller kontaktfamiljer.

Att vara familjehem, jourhem och kontaktfamilj handlar om att ta emot barn som av olika anledningar inte kan vara hemma hos sina föräldrar. Uppdragen skiljer sig från varandra i fråga om längd och omfattning, men gemensamt är att personer eller familjer ska vara beredda på att öppna upp sitt hem och erbjuda en trygg plats för barn som behöver det.

Just nu pågår en kampanj för att rekrytera fler familjehem, jourhem och kontaktfamiljer. Affischer finns uppsatta i Borås och det kommer även att skickas hem ett vykort till 25 000 hushåll runt om i Sjuhärad med information om de olika uppdragen.

– Det behövs fler personer som vill göra skillnad för barn i Borås. Vi hoppas att många ska nås av vår kampanj nu när vi skickar ut informationen så brett, säger Alexandra Ottosson, familjehemssekreterare med särskilt ansvar för rekrytering av nya familjehem, jourhem och kontaktfamiljer.

Vill du veta mer om hur det är att vara uppdragstagare eller vill du anmäla ditt intresse, är du välkommen att kontakta Familjehemsenheten.

Familjehem, jourhem, kontaktfamilj, kontaktperson och extravuxen

Två pojkar utomhus

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-30] Sökes: familjehem, jourhem och kontaktfamiljer

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol