Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Sommarskolkort för ungdomar

Artikeln publicerades:

Borås Stad har beslutat att de skolungdomar som är folkbokförda i Borås Stad och som under vårterminen lämnar årskurserna 7–9 i grundskolan, grundsärskolan eller specialskolan (till och med årskurs 10), år 1 och 2 i gymnasieskolan eller år 1, 2 och 3 i gymnasiesärskolan ska ha möjlighet till fri kollektivtrafik under sommarlovet.

Kortet gäller dygnet runt från 1 juni till och med 31 augusti 2022 och skickas av Västtrafik till elevens folkbokföringsadress i slutet av maj. Sommarskolkortet är kostnadsfritt och gäller i hela regionen samt i Kungsbacka kommun.

Kortet gäller inte i närtrafiken, exempelvis beställningsresor eller som betalning vid färdtjänstresor.

Fel information i brevet från Västtrafik

I det brev som Västtrafik skickar med sommarskolkortet är informationen tyvärr fel, där står det att du fått ett skolkort för läsåret. Detta stämmer inte. Den information som du har fått av din skola och som finns på denna webbsida är det som gäller. Kortet är ett sommarskolkort och gäller perioden 1 juni – 31 augusti 2022. Västtrafik beklagar att de har skickat ut fel information.

Sommarskolkorten till gymnasieelever är försenade

Utskicken av sommarskolkorten från Västtrafik till gymnasieelever är försenade. Orsaken är tekniska problem hos leverantören av korten. Korten levereras så snart som möjligt. Elevernas läsårskort är giltiga att resa med fram till den 18 juni (läsårskorten gäller i Borås, vardagar fram till klockan 19).

En västtrafikbuss

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-05-18] Sommarskolkort för ungdomar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol