Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Spana in hur Pulsenområdet kan utvecklas

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Ett digitalt distrikt med bostäder och kontor med vatten och grönska i nära anslutning. Vi vill att centrum ska växa med fler bostäder och arbetsplatser i Pulsenområdet! Viskan ska göras mer tillgänglig och området ska bli ännu grönare med hjälp av Viskans park. Nu börjar samrådstiden för detaljplan för Pulsenområdet.

Under hösten 2021 anordnade Pulsen Fastigheter ett parallellt uppdrag i samverkan med Borås Stad. Flera intressanta förslag kom in, inte minst om hur Viskans park och det digitala distriktet kan komma att se ut i framtidens Borås. Vinnaren av tävlingen blev team Malmström Edström, Sydväst arkitektur och landskap och Linnarcs förslag.

Sedan vinnaren i tävlingen utsetts har förslaget omarbetats och förfinats och nu kan du som är granne eller fastighetsägare berätta vad du tycker om den detaljplan som vi arbetat fram.

– Området har potential att vara en förlängning av centrum och har möjligheten att skapa en förbättrad koppling mellan stadskärnan och omgi­vande stadsdelar, berättar Felix Lorentzon, planarkitekt i Borås Stad.

Samrådsmöte

Du är välkommen på ett samrådsmöte i form av öppet hus. För att vi ska kunna planera mötet vill vi gärna att du meddelar oss om du kommer, antingen via mejl till detaljplanering@boras.se eller genom att kontakta ansvarig handläggare.

Datum och tid: 15 september kl. 18:00 – 19:00
Plats: Pulsens konferens, Kyrkängsgatan 8, Borås.

Vi vill gärna veta vad nästa generation tycker och tänker om sin stad - därför är barn alltid välkomna att följa med!

Visionsbild av Pulsenområdet
Information, ikon

Mer om Göta, Blåklinten 1, Norsen 8 och Centrum, kvarteret Astern med flera, Pulsenområdet

Samrådstiden pågår mellan 5 september och 2 oktober 2022. Du kan redan nu maila dina synpunkter till detaljplanering@boras.se. Skriv planens diarienummer BN2018-1356 i ämnesraden tillsammans med din fastighetsbeteckning/ adress och ditt namn.

Vi vill gärna ha synpunkter digitalt, eftersom det underlättar för oss när vi sammanställer dem. Det går även att skicka synpunkter med post till: Borås Stad, Samhällsbyggnadsnämnden, 501 80 Borås.

Läs mer om planen och berätta vad du tycker: Göta, Blåklinten 1, Norsen 8 och Centrum, kvarteret Astern med flera, Pulsenområdet - Borås Stad (boras.se)

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-09-05] Spana in hur Pulsenområdet kan utvecklas

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol