Meny

Meny

Staden fortsätter att hyra ut cyklar

Artikeln publicerades: 2018-11-08 13.23

Pilotprojektet med hyrcyklar i Borås som Västtrafik startade upp våren 2018 avslutas nu av Västtrafik och tas delvis över av Borås Stad.

Det pågår ett ständigt arbete för att Borås ska bli en alltmer cykelvänlig stad. Bland mycket annat har flera nya cykelvägar färdigställts i år och fler är planerade att byggas under de kommande åren. Dessutom är Borås Stad medlem i föreningen Svenska cykelstäder, vars vision är att 50 procent av alla resor som är kortare än fem kilometer ska ske med cykel.

För att underlätta cyklandet för personer som bor i eller pendlar till Borås kommer Borås Stad fortsätta hyra ut cyklar, och eftersom intresset för elcyklar visat sig vara stort kommer alla hyrcyklar nu vara eldrivna.

Cyklarna kommer dessutom utrustas med vinterdäck lagom till dess att vintersäsongen drar igång. Till att börja med kommer det finnas tio elcyklar att hyra, men förhoppningen är att intresset ska växa och då kommer fler cyklar att köpas in. Uthyrningen går till på samma vis som tidigare, via appen Donkey Republic.

Cyklar.

Även i fortsättningen kommer det vara möjligt att hyra cyklar i Borås Stad.

Senast ändrad: 2018-11-08 13.23

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-08] Staden fortsätter att hyra ut cyklar

g q n C