Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Start för antikroppstest på mottagning i Knalleland

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Förutom test av pågående covid-19-infektion (PCR-test) kan du nu ta ett antikroppstest på Närhälsans och Praktikertjänsts mottagning i Knalleland. Tidsbokning via Borås jourcentrals e-tjänst.

Både provtagning av pågående infektion av covid-19 (PCR) och antikroppstest bokas via Borås jourcentrals e-tjänst. Länk till annan webbplats. Provtagningen sker på Herrljungagatan 5, Knalleland i Borås. Följ orange skyltning. Ta med legitimation.

  • För prov av pågående infektion (PCR) måste du ha haft symptom i minst 24 timmar. För vuxna och barn från och med förskoleklass. Kostnadsfritt.
  • För antikroppstest ska du ha varit symptomfri i minst 3 veckor och vara 18 år eller äldre. Ett antikroppstest kostar 160 kr.

Till skillnad mot PCR-provtagningen, som visar pågående infektion av covid-19, så har det inte någon större betydelse när man tar antikroppstest eftersom man måste ha varit symptomfri i minst tre veckor. Provtagningen är planerad att pågå i flera månader så det finns gott om tid att hinna testa sig. Om provtagningstiderna tar slut för veckan så går det bra att vänta till veckan därpå. Vid hög efterfrågan på provtagning prioriteras PCR-provtagning före antikropptestning, för att bryta smittkedjor.

Information, ikon

Såbokar du tid

Ett blodprov tas.

Antikroppstestet tas som ett blodprov i armvecket.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-25] Start för antikroppstest på mottagning i Knalleland

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol