Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Stor risk för gräsbrand

Artikeln publicerades: 2019-04-16 16.12

Just nu är risken för gräsbränder mycket stor i stora delar av landet, inklusive hela vårt område. Risk för gräsbrand utfärdas under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs.

Med anledning av den stora risken för gräsbränder uppmanar Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund allmänheten till stor försiktighet i samband med eldning utomhus alternativt att avstå helt från eldning.

För dig som arbetar ute i den torra markvegetationen vill de också uppmana till stor försiktighet då bland annat gnistbildning kan uppstå och antända den torra marken.

Se till att alltid ha släckutrustning till hands vid eldning eller arbete utomhus. Du kan följa utvecklingen på SMHI:s sida för brandriskprognoserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via appen ”Brandrisk ute” som du kan ladda ner härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Råd för säker eldninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och råd för skogsarbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa om hos Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Tänk på att eldning utomhus kräver kontinuerlig bevakning!

Gräsbrand.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-04-16 17.02

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-04-16] Stor risk för gräsbrand

g q n C