Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Ta det lugnt i värmen

Artikeln publicerades: 2018-06-01 16.47

Visst är det skönt med sol och värme men tänk på att det kan vara jobbigt för både människor och djur med för hög värme. Alla klarar den inte lika bra. Tänk också på att det är torrt och i skog och mark och att det är eldningsförbud.

Värmebölja

Det är varmt och SMHI har ett meddelande om höga temperaturer för hela länet. Det innebär att maxtemperaturen kan nå minst 26 grader. En del av oss behöver ta hand om oss extra mycket under en värmebölja och det gäller framför allt äldre, kroniskt sjuka, personer med funktionsnedsättning, små barn, gravida och personer som tar viss medicin.

Mer om vad du bör tänka på vid en värmebölja

Eldningsförbud

På grund av en längre tids torka kan en brand i skog och mark bli mycket svår att hantera. Räddningschefen i beredskap på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har därför beslutat om förbud mot eldning utomhus.

Förbud mot eldning utomhus gäller inom Södra Älvsborgs räddningstjänstförbunds ansvarsområde. Det vill säga kommunerna Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Förbudet avser eldning utomhus. Med eldning utomhus avses alla typer av uppgörande av eld samt grillning på mark. Att grilla i grill, vid en särskilt anordnad grillplats eller använda spritkök eller dylikt är dock tillåtet. Det gör ingen skillnad på villatomt eller övriga markområden.

Eldningsförbudet gäller från och med den 16 maj 2018 tills vidare.

Se information från Södra Älvsborgs räddningstjänstförbundlänk till annan webbplats      

Sol och eld.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2018-06-02 12.48

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-01] Ta det lugnt i värmen

g q n C