Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Tallbackens förskolebarn manifesterade för en hållbar framtid, djuren och naturen

Artikeln publicerades: 2019-09-30 10.43

I fredags, den 27 september, promenerade barnen på Tallbackens förskola till torget i Fristad. I händerna höll de egengjorda affischer, banderoller och vimplar. Budskapet var tydligt - aldrig mer skräpa ner! På torget fick publiken lyssna på barnens sånger som handlade om djur och om att inte skräpa ner i naturen.

- Detta är barnens röst, vi gör det här för att barnen vill att både djuren och naturen ska må bra, berättade Anneli Rasmussen, en av förskolans pedagoger.

Tallbackens förskola i Fristad har profilen (inriktningen) närmiljö och hållbar utveckling. Målsättningen är att skapa gemenskap och möten med samhället runtomkring så att barnen tidigt känner att de är del av ett större sammanhang och möjligheterna som erbjuds där. Förskolan ser ett sammanhang där alla delar är lika viktiga för att skapa ett hållbart samhälle.

- Det här är ett led i arbetet med vår profil, berättade Sara Thörnqvist, rektor på Tallbackens förskola. Det är en stor förmån att få jobba inom förskolan, för det innebär att vi får jobba med barnen, och det är ju faktiskt dom som är vår framtid, säger Sara. Tillsammans med barnen måste vi jobba för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för framtiden. Vi som vuxna måste uppmuntra barnen och skicka med dem kunskapen, i gemensamma processer kan vi göra skillnad här och nu samt för framtiden, avslutar Sara.

Barn på torget i Fristad.
En banderoll med texten "aldrig mer skräpa ner".

Senast ändrad: 2019-09-30 15.35

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-09-30] Tallbackens förskolebarn manifesterade för en hållbar framtid, djuren och naturen

g q n C