Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Textil Kraft är Årets utställning 2016!

Artikeln publicerades: 2017-04-27 15.30

I stenhård konkurrens är det nu avgjort. Sveriges bästa utställning finns i Borås. Textilmuseets basutställning Textil Kraft har utsetts till Årets utställning 2016!

– Vilket fantastiskt erkännande! Det här är jättestort. Årets utställning är den finaste utmärkelsen man kan få i utställningsbranschen. Vi är så klart oerhört glada och riktigt stolta, säger Johanna Engman, projektledare för utställningen.

Årets utställning är utställningsmediets finaste pris. Det delas årligen ut av föreningen Forum för utställare. I år var rekordmånga utställningar med i tävlingen om finalplatserna, 29 stycken. Bland dessa valde en jury ut tre finalister som föreningens medlemmar sedan fått rösta på. Utmärkelsen delades ut i samband med Sveriges Museers vårmöte i Södertälje den 25 april.

Juryns motivering lyder:

"Relevant och högaktuellt synar och medvetandegör utställningen Textil kraft konsumtionens olika sidor utifrån textilindustrin. Med jämförelser och paralleller mellan här och då samt där och nu bidrar utställningen till att förstå historien, omvärlden och dess relation till samtiden. En robust och skarp utställning som ger en stark samtidsrelevans genom att spegla lokal historia och utveckling mot global nutid samt konsekvenserna av massproduktion och masskonsumtion av textilier."

Utställningen Textil kraft i på Textilmuseet är årets utställning 2016.

Senast ändrad: 2017-04-27 11.56

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-04-27] Textil Kraft är Årets utställning 2016!

g q n C