Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Upplev Borås i påsk

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Vad ska du göra i påsk? Rätt svar är att stanna hemma! Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska hålla sig hemma över påskhelgen, och vi håller med. Men för att inte hela påsken ska kännas tung och tråkig passar vi på att tipsa om hur du kan uppleva Borås på bästa sätt.

1. Besök en park

Borås har 14 vackra parker att strosa omkring i. Under våren kvittrar det i träden och blommor knoppar sig. Det är en härlig upplevelse att insupa så mycket natur i så stadsnära miljö.

2. Utforska en lekplats

Borås har 162 lekplatser och sju större utflyktslekplatser. Lek är viktigt för att må bra, både för stora och små. Ta med fika och ha en härlig dag ute tillsammans!

3. Ta en promenad

Det finns många härliga leder och spår i och runt Borås. Allt från lättillgängliga motionsspår till mer utmanande vandringsleder på flera mil. Nya miljöer och frisk luft är bra för både kropp och själ!

4. Ta en fisketur

Fiske är ett rogivande och härligt sätt att uppleva naturen. I vissa sjöar och vattendrag i Borås är det fritt fiske, du kan också köpa kommun-fiskekortet som ger dig möjlighet att fiska i mer än 100 sjöar i Borås.

5. Cykla på väg eller i skog

Finns det något säkrare vårtecken än när cykeln får komma ut på äventyr igen? I Borås finns fina leder att cykla på, både på landsväg och i skogen. Passa på att utforska den fina Sjuhäradsrundan!

6. Träna ute

Har du testat ett utegym eller en hinderbana någon gång? Att träna utomhus är härligt och energigivande. Det är viktigt att hålla igång och hålla kroppen i form för att orka med vardagen.

Fler tips!

Letar du fler påsklovstips? Vår kompisar på boras.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har listat allt från pysseltips till hur du kan uppleva vår offentliga konst. Missa heller inte att Borås Djurpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har slagit upp dörrarna för våren.

En person som cyklar i skogen. 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-04-08] Upplev Borås i påsk

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol