Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Upplevelsebaserad workshop kickar igång arbetet med Klimatneutrala Borås 2030

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

En upplevelsebaserad och utmanande workshop markerar startskottet för ett mer utåtriktat arbete med satsningen Klimatneutrala Borås 2030. Under två dagar samlas politiker, ledare och tjänstepersoner på Navet Science Center för att ytterligare accelerera klimatomställningen i Borås.

– Vi behöver hjälpas åt att komma framåt i klimatarbetet och den här workshopen blir ett första experimentellt steg i rätt riktning tillsammans med en grupp politiker, ledare och tjänstepersoner. Det blir förhoppningsvis en hel del verkstad! säger Frida Andersson, projektledare för Klimatneutrala Borås 2030.

Tillsammans med 22 andra städer arbetar ett team i Borås just nu med att hitta lösningar på de utmaningar som klimathotet innebär. För att markera startskottet på ett mer utåtriktat arbete anordnar Klimatneutrala Borås 2030 en upplevelsebaserad workshop för politiker och tjänstepersoner från satsningens olika samverkanspartners.

"Nu kör vi tillsammans!"

Ett 40-tal deltagare möts på Navet Science Center under eftermiddagen den 23 mars och förmiddagen den 24 mars.

– Under workshopen kommer deltagarna att bli utmanade, omskakade och delaktiga i riktningen framåt för klimatneutrala Borås. Nu kör vi tillsammans! säger Anna Gunnarsson, projektledare på Navet.

Information, ikon

Mer om Klimatneutrala Borås 2030

I oktober 2021 beviljades Borås Stad stöd från Energimyndigheten för att kunna genomföra satsningen Klimatneutrala Borås 2030, i samverkan med Navet Science Center, Science Park Borås, Borås Energi och Miljö och Fristadbostäder. Arbetet är en del av den nationella storsatsningen Viable Cities och ska accelerera klimatomställningen i Borås.

Vy över Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-03-22] Upplevelsebaserad workshop kickar igång arbetet med Klimatneutrala Borås 2030

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol