Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Nu lanserar vi Borås bygger! Här kan du se vad som är på gång när det gäller stadsplanering och byggprojekt – allt från utveckling av nya stadsdelar till nya cykelvägar.

Denna nya del av boras.se ska göra det enkelt för dig att ta del av våra bygg- och stadsutvecklingsprojekt. Du kan till exempel hitta vilka projekt som byggs eller planeras i ett specifikt geografiskt område eller stadsdel. Du kan även söka på projekt utifrån en viss kategori, exempelvis förskolor och skolor, gång- och cykelbanor eller parker och lekplatser.

Den interaktiva kartan är ytterligare en enkel väg att hitta bland projekten. Här är kommande eller pågående projekt utmärkta med ikoner och du kan lätt klicka dig vidare för att läsa mer om projektet.

– Boråsaren och andra intresserade vill veta vad som byggs i Borås, både i närområdet just nu, men även om tidiga, större stadsutvecklingsplaner. Att veta hur kommunen utvecklas underlättar också för den som planerar att flytta inom eller till vår kommun. Om du vet att det planeras för en förskola och en utbyggd cykelväg så kan det påverka valet av ditt framtida boende, säger Anna Rosendahl, kommunikationsstrateg och projektledare i utvecklingsarbetet.

En del av ett större utvecklingsarbete

Webben är en del av ett större utvecklingsarbete där vi vill göra det lättare att följa processen inom stadsutvecklingsfrågor, från idé till färdigt projekt.

– Det är många som efterfrågar denna typ av information och därför är det väldigt roligt att lansera webben. Förutom webben så arbetar vi med tydligare, enklare och snyggare platskommunikation, i form av till exempel skyltar, vepor och liknande. Vi vill skapa en röd tråd av igenkänning från bygget på plats in till webben, säger Elin Larsson, kommunikationsstrateg och projektledare.

Information, ikon

Mer om Borås bygger

Vår nya del på webben där vi samlar bygg- och stadsutvecklingsprojekt: Borås bygger

Hitta bland våra projekt på olika sätt:

En laptop som visar webbdelen Borås bygger på skärmen. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-03-24] Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol