Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Välkommen till välfärdsbiblioteket

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Välfärdsbiblioteket är till för att alla ska kunna leva ett aktivt, tryggt och självständigt liv. Här kan du inspireras och lära dig mer om välfärdsteknik och du kan låna hem och prova vissa saker innan du köper dem på öppna marknaden.

Välfärdsbiblioteket är inte bara ett bibliotek för utlåning av saker, utan också ett visningsrum där du kan få se olika lösningar och prata med personal om vad som finns på marknaden och som kanske kan lösa dina behov.

– Mötet med besökaren är det allra viktigaste. Då kan vi lyssna och tipsa. Vi kan ge råd och stöd och diskutera vilka problem besökaren har i vardagen, berättar Fredrik Arvevik, som tillsammans med Charlotta Löfqvist bemannar välfärdsbiblioteket.

Välfärdsbiblioteket vänder sig framför allt till seniorerna i Borås Stad. Men anhöriga är också välkomna om de upplever att deras närstående kan behöva någon form av tekniskt stöd i vardagen.

– Många seniorer har redan smarta telefoner men de är inte så bra på att utnyttja alla funktioner som finns. Med hjälp av telefonerna går det att styra mycket teknik, som kan vara till hjälp i hemmet, berättar Fredrik Arvevik.

Nyckelfinnare, förstoringsglas med belysning, timer, smartklocka med googleassistans, medicinpåminnare, sensorlampa, fjärrstyrda eluttag, trådlös dörrklocka, aktivitetsklocka och smarta eluttag som styrs med mobilen är exempel på saker som du kan låna på välfärdsbiblioteket. Men allt går inte att lösa med smarta prylar. Fredrik Arvevik och Charlotta Löfqvist har också kunskap om vart de kan hänvisa besökare vidare.

– Om någon har önskemål om ett förskrivningsbart hjälpmedel kan vi ge tips om vart den enskilde ska vända sig. En arbetsterapeut eller fysioterapeut gör alltid en individuell bedömning innan ett hjälpmedel skrivs ut, förklarar Charlotta Löfqvist.

Besök välfärdsbiblioteket

Välfärdsbiblioteket ligger i Mötesplats Centrums lokaler på Engelbrektsgatan 2 i centrala Borås. Det är öppet på måndagseftermiddagar och fredagsförmiddagar. Det går också bra att boka en annan tid för besök, om inte de ordinarie öppettiderna passar.

Besöker du välfärdsbiblioteket är det Charlotta Löfqvist eller Fredrik Arvevik som hjälper dig att hitta rätta bland olika tekniska prylar.

Besöker du välfärdsbiblioteket är det Charlotta Löfqvist eller Fredrik Arvevik som hjälper dig att hitta rätta bland olika tekniska prylar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-06-16] Välkommen till välfärdsbiblioteket

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol