Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vård- och äldreförvaltningen vinnare av Årets digitaliseringsinitiativ

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Igår fick Vård- och äldreförvaltningen pris för sitt arbete med digital senior. Det regionala digitaliseringsrådet inom Västra Götaland bedömer digital senior som det bästa digitaliseringsinitiativet i människans tjänst under 2019.

Det regionala digitaliseringsrådet anser att arbetet med digitala seniorer uppfyller alla krav för att få utmärkelsen. Det är nyskapande ur ett invånar- och verksamhetsperspektiv, det ger erfarenheter som kan tillämpas i andra organisationer, det har samverkat med invånare och andra aktörer, det lyfter fram viktiga lärdomar, det är digitalisering i människans tjänst.

Juryn ser också den breda samhällsnyttan med satsningen på digitala seniorer och att Vård- och äldreförvaltningen har varit framsynta och påbörjat denna satsning redan innan covid-19 gjorde behovet av digitalisering synbart för många andra.

Många delar i digital senior

Vård- och äldreförvaltningen har inom satsningen på digital senior gjort en rad olika saker, till exempel:

  • Mötesplatserna för seniorer är utsedda till Digidel senior, vilket innebär att medarbetarna där kan ge seniorerna utbildning och vägledning i hur olika digitala verktyg fungerar.
  • På Träffpunkt Simonsland finns ett visningsrum, som i första hand vänder sig till seniorer, där besökaren kan prova sig fram för att hitta de hjälpmedel/teknik som passar bäst.
  • Tillsammans med Högskolan i Borås och All Agehub anordnar Borås Stad “Välfärdsbibblan” där seniorer får möjlighet att låna hem viss välfärdsteknik för att kunna testa om det är rätt, innan saken köps in på den öppna marknaden.
  • Mediapoolen och Borås Stad gör tillsammans enkla filmer om hur seniorer till exempel ansluter till wifi, skickar ett sms eller surfar på nätet.
  • Borås Stad, via Vård- och äldreförvaltningen, har utsetts till en av tio modellkommuner i Sverige, som ska dela med sig av erfarenheter och kunskaper till andra kommuner om hur välfärdsteknik kan användas och utvecklas inom äldreomsorgen.
Regionrådet Kristina Jonäng delade ut priset till Madelene Alfinsson, verksamhetsutvecklare inom välfärdsteknik på Vård- och äldreförvaltningen. 

Regionrådet Kristina Jonäng delade ut priset till Madelene Alfinsson, verksamhetsutvecklare inom välfärdsteknik på Vård- och äldreförvaltningen.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-09-16] Vård- och äldreförvaltningen vinnare av Årets digitaliseringsinitiativ

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol