Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Var med och rösta fram Borås rättighetskämpe!

Artikeln publicerades:

Som avslutning på rättighetsmånaden Din rätt att.. arrangeras den 10 december en heldagskonferens med fokus på mänskliga rättigheter. Nu kan du vara med och rösta fram vem som ska tilldelas Borås Stads rättighetspris under konferensen.

Under dagen bjuds det på föreläsningar om resultat och goda exempel på arbetet med mänskliga rättigheter på lokal, regional och nationell nivå. För att avsluta månaden delas Borås Stads första rättighetspris ut av den politiska beredningsgruppen för medborgarinflytande. Priset delas ut till den eller dem som spelat stor roll för arbetet med mänskliga rättigheter i staden under året.

Totalt var närmare 30 olika nominerade till priset vilket gjorde det svårt för den politiska beredningsgruppen för medborgarinflytande att utse de tre som nu kvarstår och som du kan rösta på.

De kan få Borås Stads rättighetspris

Dorsa Rahimi

Dorsa stod upp mot mobbarna och idag, bara 13 år, skriver hon på sin andra bok om diskriminering och föreläser om mobbing och mänskliga rättigheter på skolor runt om i landet. Hon har nominerats för sitt driv för barns rättigheter och mot mobbning och diskriminering.

Vildana Aganović

Vildana jobbar som projektledare för Norrby för Norrby och skriver också krönikor i Borås Tidning. Hon nomineras för sin modiga röst och sitt patos mot orättvisor och för sitt engagemang för kvinnors rättigheter samt för arbetet med att stärka kvinnornas roll på Norrby i synnerhet.

Föreningen Multaka a Sham

Multaka a sham bildades 2015 av människor på flykt undan kriget i Syrien. Föreningen arbetar aktivt för att uppmärksamma människors rättigheter samt satsa ännu mer på kvinnors rättigheter, och många aktiviteter syftar till att kvinnor ska få en chans att integreras i Sverige.

Din rätt att

Händer i regnbågsfärger

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-23] Var med och rösta fram Borås rättighetskämpe!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol