Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Var med och rösta fram vinnaren av Borås Stads rättighetspris

Artikeln publicerades:

Den 10 november startade Borås rättighetsmånad Din rätt att. Som avslutning på månaden kommer Borås Stads rättighetspris att delas ut till den eller dem de anser har spelat stor roll för arbetet med mänskliga rättigheter i staden under året.

“Din rätt att…” är en månad då vi sätter fokus på alla människors lika värde. Rättighetsmånaden pågår från den 10 november till den 10 december, då också internationella dagen för mänskliga rättigheter infaller.

Under månaden genomförs en mängd med aktiviteter som på olika sätt har fokus på mänskliga rättigheter. Månaden avslutas sedan med en avslutningskonferens i Kulturhuset den 15 december där Borås Stads rättighetspris delas ut.

Rösta fram Borås rättighetskämpe

Under ett antal veckor har allmänheten fått nominera personer, grupper, föreningar och eller organisationer de anser förtjänar att vinna priset. Nu har Kommunfullmäktiges politiska beredningsgrupp för medborgarinflytande gått igenom de nominerade och valt topp 3 som allmänheten kan rösta på. De nominerade är:

Isabelle Åkerlind Hognert

Isabelle nominerades för sitt engagemang i Fridays for future. Isabelle är trots sin ugna ålder en stark och viktig röst i arbetet för klimaträttvisa och för att ta klimatkrisen på allvar, både i och utanför Borås.

Tjej- och kvinnojouren i Borås

Tjej- och kvinnojouren i Borås vision är ett samhälle fritt från våld. Jouren, med ett stort antal ideellt engagerade, nomineras för sitt ihärdiga arbete för att hjälpa, stötta och skydda våldsutsatta som utsatts för våld av en anhörig.

Borås Stads nätverk för mänskliga rättigheter

Borås Stads MR-nätverk arbetar med att utveckla och stödja anställda i arbetet med mänskliga rättigheter. Nätverket nomineras för sitt framgångsrika arbete med att strukturera arbetet för mänskliga rättigheter på lokal nivå.

Rösta fram vinnaren av Borås Stads rättighetspris

Omröstningen är öppen fram till 10 december och vinnaren tillkännages sedan på avslutningskonferensen den 15 december.

Två animerade personer där en har en krycka och en sitter i rullstol. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-29] Var med och rösta fram vinnaren av Borås Stads rättighetspris

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol