Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Vattenkvaliteten vid våra badplatser

Artikeln publicerades: 2018-07-18 09.34

Provtagningar på badvattenkvaliteten vid våra badplatser genomförs med jämna mellanrum under sommaren. Förekomsten av bakterier och alger i vattnet kontrolleras.

På Havs- och vattenmyndigheten kan du se resultaten från de senaste provtagningarna. Där kan du också se badvattentemperaturen. På de allra flesta badplatserna har badvattnet en bra och godkänd kvalitet.

Badplatser och kvalitet på badvatten i Borås Stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om det är förhöjda nivåer

Vid förhöjda nivåer av exempelvis bakterier genomförs nya prover direkt för att se att det inte var något tillfälligt. Om bakterienivån kvarstår avråder vi alla att bada i vattnet tills orsaken är utredd eller vattenkvaliteten är bättre igen. När vi avråder från bad ställs skyltar ut vid den aktuella badplatsen med information.

Det som ibland gör att något enstaka prov är sämre är att fåglar uppehåller sig vid badplatsen och förorenar vattnet. Om ni vill hjälpa till att hålla värdena på badplatsen på en bra nivå så är vi tacksamma för att ni låter bli att mata fåglarna och dessutom ser till att alla matrester/skräp hamnar i soptunnan eller tas med hem.

Planerade provtagningsdatum

  • 6 aug och 20 augusti, Almenäs, Sjömarken och Byttorp. Om värmen fortsätter tas prover vid samtliga badplatser.

Se även sidan: Vattenkvaliteten vid våra badplatser

Ramsjöns badplats.

Senast ändrad: 2018-07-26 08.58

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-07-18] Vattenkvaliteten vid våra badplatser

g q n C