Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Veckan som gick: Så jobbar vi mot coronaviruset

Artikeln publicerades:

Vecka 20: ”Det är ansträngt – men vi har koll på läget”. Så sammanfattar stadsdirektör Svante Stomberg veckan som gått. Krisledningen har haft täta möten under hela veckan för att säkerställa att verksamheterna klarar av den rådande situationen.

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) understryker att situationen är allvarlig, men att vi ska reda ut den med gemensamma ansträngningar.

Den kommande veckan förväntas situationen i Sverige att förvärras ytterligare. Förvaltningar och bolag i Borås Stad kommer sannolikt att bli mer belastade och möjligheten till att upprätthålla en fungerande verksamhet försvåras.

Svante Stomberg beskriver att Borås Stad möter upp detta genom en mängd olika åtgärder och en ökad samverkan i olika former. Alla förvaltningar och bolag har sett över sina verksamheter och upprättat planer för att hantera en hög frånvaro bland personalen. Det pågår ett arbete med att identifiera personer med samhällsviktiga yrken som kan komma att behöva barnomsorg om förskola och grundskola stängs.

Detta presenterade Svante Stomberg, under dagens presskonferens tillsammans med Ulf Olsson och Annette Carlson (M), Kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Både Ulf Olsson och Annette Carlson lyfter fina engagemang, både från Borås Stad och från medborgare, föreningsliv och näringsliv.

Ett fint exempel på gott samarbete och snabbt agerande från veckan är när Tekniska förvaltningen och Miljöförvaltningen tillsammans med Borås City och Polisen ordnade så att uteserveringarna kunde öppna tidigare och att affärerna kunde flytta ut delar av verksamheten på gatan. I vanliga fall är handläggningstiden flera veckor.

Ett annat exempel är den stödlinje som Borås Stad i dag öppnande för personer över 70 år och personer i riskgrupp.

Presskonferens med Svante Stomberg, Annette Carlson och Ulf Olsson.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-20] Veckan som gick: Så jobbar vi mot coronaviruset

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol