Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Vill du vara med och skapa barndomsminnen med ett barn?

Artikeln publicerades: 2018-06-11 10.50

Soliga dagar, myggbett, skrapsår på knäna och smältande mjukglass. Sommarlovet närmar sig och många barn längtar efter skolavslutningen och de roliga, lata dagarna som ska följa. Men livet blir inte alltid som vi tänkt oss och verkligheten ser annorlunda ut för några barn. Det finns barn som far illa och det finns barn som av olika anledningar behöver stöd av en annan vuxen eller en annan familj under en period i livet. När det händer måste samhället hitta ett lämpligt stöd för dessa barn.

Det är ingen enkel sak vi ber om. Men vi kan lova att du kommer göra skillnad för ett barn. Varje dag.

Vi behöver dig

Kan du erbjuda trygghet, guidning i livet, omtanke och stabilitet för barn och unga kan du vara rätt person. Du kan göra det på olika sätt och om viljan finns frå din sida hittar vi det bästa alternativet som passar dig, din förmåga och din livssituation. Du kan bli kontaktperson ett par timmar i veckan, kontaktfamilj ett par timmar varje månad eller vara familjehem på heltid.

Vi stöttar dig

Oavsett vilket uppdrag du åtar dig, kommer vi att finns för dig och vi kommer att stötta dig på olika sätt. Vi kan erbjuda utbildning, råd och stöd genom samtal, erbjuda nätverk med andra som har liknande uppdrag.

Hur går det till?

För att skapa de bästa förutsättningarna för barnen och din familj är det viktigt att varje familj är välförberedd. Efter att du har anmält ditt intresse, kommer vi att göra en utredning och som en del av utredningen görs hembesök hos er och vi kommer intervjua er i er hemmiljö. Du och din familj kommer också att få gå en grundutbildning som är framtagen av Socialstyrelsen. Allt för att du ska bli trygg i ditt uppdrag och för att det barn ni ska välkomna ska få en bra tid hos er.

Vill du veta mer? Kontakta oss på Familjehemsenheten så delar vi med oss av våra erfarenheter. Du kan också anmäla ditt intresse för att bli familjehem nedan.

En man och två barn sitter i en båt och ror.

Senast ändrad: 2020-06-11 12.53

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-06-11] Vill du vara med och skapa barndomsminnen med ett barn?

g q n C