Meny

Meny

Vintercyklister, se hit!

Artikeln publicerades: 2018-09-28 10.12

För tredje året i rad deltar Borås Stad i projektet Vintercyklist. I år har 40 cyklister möjlighet att delta.

Projektet anordnas av Hållbart resande väst som finansieras av Västra Götalandsregionen och Region Halland, i samverkan med Göteborgsregionen och kommunerna. Tillsammans vill de medverkande aktörerna få fler att cykla på vintern.

Alla de utvalda deltagarna får dubbdäck, däckbyte och en snygg reflexväst och åtar sig samtidigt att cykla minst tre dagar i veckan. Anmäl dig nu!

Förra året deltog 35 cyklister från Borås i projektet, och av dem fyllde 26 stycken i Västra Götalandsregionens utvärderingsenkät. 20 av 26 svarade att det är mycket troligt eller troligt att de kommer att cykla även nästa vinter. 21 av 26 svarade ja i någon form på frågan ”har vintercyklandet påverkat din hälsa i positiv riktning?”. Vanligast är att cyklister uppger att de mår bättre och känner sig mindre stressade. Flera svarade att de känner sig piggare och att de varit mindre sjuka.

- I år har vi ökat antalet platser från 35 till 40. Vi har sett att det finns ett stort intresse av att vara med och att många uppskattar projektet. Feedbacken vi får via projektet hjälper Borås Stad att ge cyklister bättre förutsättningar att cykla vintertid, säger Sara Johansson, projektansvarig för Vintercyklist i Borås Stad. 

Bild på person som cyklar på vintern.

Nu drar projektet Vintercyklist igång igen.

Senast ändrad: 2018-09-28 11.22

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-09-28] Vintercyklister, se hit!

g q n C