Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

"Vi ska utveckla staden på ett nyfiket och modigt sätt"

Artikeln publicerades:

Med tio års erfarenhet av stadsutvecklingsfrågor i flera olika yrkesroller var Jonas Ward nyfiken på hur det är att jobba på ”andra sidan staketet”. Från 1 april är han ny chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen i Borås Stad.

Nyss fyllda 36 år har Jonas Ward hunnit skaffa sig ett imponerande cv. Han har jobbat som samhällsanalytiker på stadsledningskontoret i Göteborg, där han bland annat var med och tog fram en årlig samhällsrapport i samarbete med Hans Roslings organisation Gapminder. Han har också jobbat med organisationsutveckling inom Göteborgs Stad och tog i den rollen fram en ny styrmodell för staden.

Via jobbet som utvecklingschef i Lundby stadsdelsförvaltning gick Jonas Ward sedan vidare till Familjebostäder och rollen som distriktschef i Bergsjön, med ansvar för att lyfta området och bolagets 2700 bostäder där.

- Jag ville komma rätt in i det som är vårt samhälles största utmaning just nu - segregationen, säger han.

När tjänsten som chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen i Borås dök upp lockades Jonas Ward av möjligheten att arbeta på stadsbyggnadssidan.

- Att sätta hjulspår framåt i tiden. Det passar min personlighet, säger han. Jag tycker det är bra att det inte går alltför fort, så att olika perspektiv och intressen hinner vägas och kombineras. Det finns en stor symbolik under tiden som ett område byggs eller en byggnad uppförs: Här är nånting på väg att ske.

Vad ser du som den största utmaningen här i Borås?
- Min utmaning så här i början är att lyssna och lära. Borås är en ny stad, Borås Stad är en ny organisation och jag har en ny roll. Jag är väldigt nyfiken på att lära mig mer. Mitt mål är att vi gemensamt ska lyckas utveckla staden så väl som möjligt, på ett nyfiket och modigt sätt.

Hur man från stadens sida kommunicerar om den framtida samhällsutvecklingen är ett annat ämne som Jonas Ward har stort engagemang i.

- Jag tror att vi kan arbeta mer aktivt med att ge den större bilden av vart vi är på väg och hur det kommer märkas, säger han.

d

Faktaruta

  • Namn: Jonas Ward.
  • Ålder: 36 år.
  • Aktuell: Ny chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen sedan 1 april.
  • Bor: Öjersjö.
  • Familj: Frun Elin och barnen Astrid, Elsa och Tage.
  • Gör när han inte jobbar: Tränar taekwando, påtar i trädgården och tar hand om familjens höns och bin.
Jonas Ward.
Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-04-25] "Vi ska utveckla staden på ett nyfiket och modigt sätt"

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol