Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vi vill utveckla Bodavallens idrottsområde

Artikeln publicerades:

Genom att komplettera Bodavallen med ett allaktivitetshus vill vi skapa en naturlig mötesplats för barn och vuxna som vill umgås och vara i en trygg miljö utanför hemmet. Idag börjar samrådstiden för detaljplanen.

Detaljplanen ska skapa förutsättningar för att området ska utvecklas över tid och samtidigt ge möjlighet för ännu fler att nyttja området. Vi arbetar för en fungerande och anpassningsbar helhet både för dig som rör dig genom området dig som stannar en stund.

– Ambitionen är att området får en magnetisk dragningskraft som kan bidra med energi, trygghet och stolthet, säger planarkitekt Sara Aneljung.

Allaktivitetshuset föreslås inkludera en fullstor idrottshall och lokaler för skol- och föreningsverksamheter som även ska vara tillgängligt för allmänheten.

Samrådsmöte

Du är välkommen på ett samrådsmöte i form av öppet hus. För att vi ska kunna planera mötet vill vi gärna att du meddelar oss om du kommer, antingen via mejl till detaljplanering@boras.se eller genom att kontakta ansvarig handläggare.

Datum och tid: 13 september kl. 17:00 – 18:30
Plats: Bodaskolans matsal, Milstensgatan 25, Borås

Vi vill gärna veta vad nästa generation tycker och tänker om sin stad - därför är barn alltid välkomna att följa med!

Information, ikon

Mer om Hässleholmen, Hässleholmen 3:1 med flera, Bodavallen, Borås Stad

Samrådstiden pågår mellan 2 september och 30 september 2022. Du kan redan nu maila dina synpunkter till detaljplanering@boras.se. Skriv planens diarienummer BN2020-2109 i ämnesraden tillsammans med din fastighetsbeteckning/ adress och ditt namn.

Vi vill gärna ha synpunkter digitalt, eftersom det underlättar för oss när vi sammanställer dem. Det går även att skicka synpunkter med post till: Borås Stad, Samhällsbyggnadsnämnden, 501 80 Borås.

Läs mer om planen och berätta vad du tycker: Hässleholmen, del av Hässleholmen 3:1, Bodavallen - Borås Stad (boras.se) Länk till annan webbplats.

Visionsbild av Bodavallen

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-09-02] Vi vill utveckla Bodavallens idrottsområde

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol