Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

15 februari - ny sista ansökningsdag till gymnasiet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

För att säkerställa att alla elever får möjlighet till vägledning i sitt gymnasieval har Antagningsenheten i Sjuhärad beslutat att förlänga ansökningsperioden till den 15 februari klockan 16.00.

Eftersom många högstadieelever studerar på fjärr- och distans har Antagningsenheten i Sjuhärad fått förfrågningar om att förlänga ansökningsperioden till gymnasieskolan. Den förlängda ansökningsperioden ger grundskolorna i Borås Stad, och i samarbetskommunerna för gymnasieantagning, extra tid för att ställa om till digital vägledning. Det är viktigt att säkerställa att alla elever får möjlighet till vägledning i sitt gymnasieval.

- Gymnasievalet är ett viktigt val för våra ungdomar och samtliga elever måste få möjlighet att göra ett bra grundat gymnasieval. Av den anledningen har vi beslutat att förlänga ansökningstiden. Vi bedömer att förlängningen inte kommer påverka resterande tidsplan för antagningsprocessen utan preliminärt resultat kommer att vara klart till första veckan i april, säger Anna Berner, antagningshandläggare på Antagningsenheten Sjuhärad.

En grupp sitter och arbetar tillsammans.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-01-13] 15 februari - ny sista ansökningsdag till gymnasiet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol