Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Almåsgymnasiet kan bli Årets Grön Flagg-skola

Artikeln publicerades:

För första året någonsin ska utmärkelsen Årets Grön Flagg-skola och Årets Grön Flagg-förskola delas ut av stiftelsen Håll Sverige Rent. Detta för att uppmärksamma de fantastiska insatser som görs inom hållbar utveckling på landets olika skolor och förskolor. Av de 2 700 som är med i Grön Flagg har Almåsgymnasiet blivit nominerade.

Håll Sverige Rent har gått igenom alla rapporter kring hållbarhetsarbete som skolor och förskolor skickat in mellan 1 oktober 2016 och 1 oktober 2017. Därefter har fem skolor och fem förskolor som genomfört en resa med det lilla extra nominerats.

Almåsgymnasiet nominerades med motiveringen: För en tydlig och välmotiverad satsning på hållbarhetsarbetet som lett till hög handlingskompetens hos eleverna.

En jury kommer att utse två vinnare och i juryn sitter förutom Håll Sverige Rent även representanter från WWF, SWEDESD (Uppsala Universitet) och Akademibokhandeln. Vinnarna tillkännages på Grön Flagg-dagen den 10 november, då kommer Håll Sverige Rent att besöka den skola och den förskola som får utmärkelsen. Priset är ett bokpaket.

Illustrerad bild med en skola och grön flagg

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-10-26] Almåsgymnasiet kan bli Årets Grön Flagg-skola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol