Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Är Borås Sveriges arkitektkommun 2020?

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Förhoppningsvis! Men vi kan i alla fall skryta med att vara en av tio städer i Sverige som lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen. Det är nämligen de faktorer som Sveriges arkitekter och HSB Riksförbund tittar på när de utser vem som ska bli Sveriges arkitektkommun.

Även förra året var Borås nominerad och hamnade då på en hedervärd tredjeplats. På plats i Visby under Almedalsveckan för att ta emot priset då var samhällsbyggnadsnämndens ordförande Morgan Hjalmarsson och stadsarkitekten Richard Mattsson.

- Förra året placerade sig Borås högst i en av bedömningsparametrarna, nämligen den där bemötande och samarbetsförmåga bedömdes av arkitekterna, så arbetet som så många kollegor bedrivit med just bemötandet av våra ”kunder” har ju verkligen gett utdelning, berättar Richard Mattsson.

Svaret på frågan om Borås i år kammar hem förstapriset får vi den 3 september, och Richard Mattsson ser ljust på chanserna att hamna högt upp i placeringarna även i år.

- Jag vågar till och med säga att jag tror att vi flera år framåt kommer hamna högt, då kommunen arbetar med en rad intressanta projekt. Just nu får vi mycket uppmärksamhet för ”superparken”, alltså den fem kilometer långa parken som vi vill bygga genom hela staden, det är verkligen ett spännande och viktigt projekt för framtiden, konstaterar Richard Mattsson.

Vy över Viskan.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-08-28] Är Borås Sveriges arkitektkommun 2020?

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol