Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Avtal klart för nya parkeringshuset Vulkanus

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

På måndagen tecknade Borås kommuns parkeringsbolag avtal med Serneke Bygg AB som totalentreprenör för Borås nya parkeringshus Vulkanus.

Investeringen på 87 miljoner kronor är den största i parkeringsbolagets historia och kommer ge boråsarna 303 moderna, trygga och säkra parkeringsplatser. Borås första mobilitetshub ska bidra till stadens visioner och mål genom att göra staden tillgänglig och ersätta borttagna parkeringsplatser innanför cityringen.

Netto innebär det 259 nya parkeringsplatser för Borås innerstad.

I parkeringshuset kommer vi erbjuda elbilsladdning för 40 bilar och ett låst cykelgarage där du kan hänga in din hjälm och dina kläder. Solceller på både tak och fasad kommer att bidra till parkeringshusets egen elförsörjning.

Huset kommer vara låst nattetid och vi ökar tryggheten genom att installera sprinklers på alla sex våningar.

Under byggtiden, som beräknas till cirka ett år, kommer det bli mycket ont om parkeringsplatser i den södra delen av Borås. Detta eftersom cirka 100 parkeringsplatser försvinner i området direkt vid byggstart.

Men bara fem minuters promenad bort har du Övre Brodal med 100 platser där du kan betala i automat eller med mobil. Vi erbjuder timtaxa men även tillstånd per månad som också går att köpa i mobilen.

Vi beklagar de olägenheter som detta kan medföra för många invånare och rekommenderar de parkeringsplatser som fortfarande har platser lediga hela dygnet.

Skiss över Borås Stads nya parkeringshus Vulkanus.

Så här kommer det nya parkeringshuset, med plats för 303 bilar, se ut. Tengbom är arkitekterna bakom byggnaden.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-19] Avtal klart för nya parkeringshuset Vulkanus

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol