Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Besök biblioteket när det passar dig

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Gå till biblioteket när du vill! Det är det som är tanken med det nya systemet på biblioteket i Dalsjöfors, som har smygstartat meröppet.

Att kunna erbjuda meröppet är angeläget för biblioteken i Borås, för att kunna möta boråsarnas behov och önskemål och för att vara tillgängligt för alla. Biblioteket i Dalsjöfors är först ut och planen är att fler bibliotek ska följa efter.

Jessica Söderling är bibliotekarie på Biblioteket i Dalsjöfors:

– Det meröppna biblioteket gör att du kan använda biblioteket även på tider då biblioteket inte är bemannat. Du kan i lugn och ro låna böcker, filmer eller ljudböcker. Slå dig ner i bibliotekets tidskriftsrum och ta en kopp kaffe och kaka. Du kan studera och använda bibliotekets dator och även hämta dina reserverade böcker och återlämna i självbetjäningsautomaten.

Biblioteket har precis börjar registrera meröppetanvändare och räknar med att många vill nyttja den förmånliga servicen.

Exteriören på Dalsjöfors bibliotek.

Så fungerar det

– Under obemannad tid kan du låsa upp och komma in i biblioteket med hjälp av ett meröppetkort och en inloggning. Det är en otrolig möjlighet för invånarna i Dalsjöfors att kunna besöka biblioteket från 7.00-22.00 alla dagar. Jag tänker på dem som kommer hem sent från jobbet och som har svårt att hinna hem före 18.00, eller på dem som vill besöka biblioteket på söndagarna, säger Jessica.

Meröppetkortet beställs enkelt på plats i biblioteket. Samtidigt får alla som registrerar sig en personlig genomgång med tydliga instruktioner om vad som gäller.

– Vi ville smygstarta redan nu så att så många som möjligt hinner registrera sig för meröppet innan den stora lanseringen den 1 december!

Jessica Söderling är bibliotekarie på Biblioteket i Dalsjöfors

d

Mer om

  • Vill du bli meröppet-låntagare? Boka in en tid med biblioteket i Dalsjöfors för att registrera dig och få ett meröppet-lånekort.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-19] Besök biblioteket när det passar dig

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol