Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås är en Fairtrade City – för tionde året i rad

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås är en diplomerad Fairtrade City tack vare idogt arbete på olika håll i staden. För att få behålla utmärkelsen Fairtrade City krävs att staden uppfyller en rad kriterier för rättvis handel och etisk konsumtion. Ansökan godkändes även för 2018 vilket innebär att Borås är en Fairtrade City för tionde året i rad.

– Vi är mycket glada för att vi även i år blev godkänd som Fairtrade City, säger Anette Fleischer som är Fairtrade Citys kontakt i Borås Stad.

Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig i rättvis handel och etisk konsumtion. För att bli diplomerad krävs bland annat att det finns ett utbud av Fairtrade-märkta produkter i butiker, på serveringsställen och arbetsplatser i staden och att kommunen lever upp till FN:s arbetsorgan ILO:s (Internationella arbetsorganisationens) kärnkonventioner i offentlig upphandling.

Dekorationsbild

–I Borås Stads upphandlade sortiment finns bland annat kaffe, te, kakao, kryddor, rörsocker, t-shirts och nu även rosor som är Fairtrade-märkta, berättar Anette Fleischer.

För att bli omdiplomerad krävs det att det finns en planering för året med aktiviteter som skapar en ökning av engagemanget för rättvis handel hos såväl Borås Stad, som hos lokala näringsidkare och kommuninvånare.

Just nu pågår bland annat ett arbete med att genomföra en ny inventering av Fairtrade-sortimentet hos företag i Borås.

Kan jag som enskild kommuninvånare delta i arbetet med Fairtrade City?

Ett tips är att fika Fairtrade på din arbetsplats. Vem som helst kan anmäla sin egen arbetsplats för att delta. Minimikravet är att det finns Fairtrade-märkt kaffe, te och socker i fikarummet. Läs mer om Fairtrade på jobbet och anmäl dig på fairtrade.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-02-27] Borås är en Fairtrade City – för tionde året i rad

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol