Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Borås arrangerar SM-veckan vinter 2021

Artikeln publicerades:

Efter två succéartade sommarveckor i Borås 2014 och 2017 är det nu dags för staden att stå värd för SM-veckan vinter 2021. Det blir då den sydligaste vinterveckan någonsin och givetvis en del av stadens 400-års jubileum.

Riksidrottsförbundet och SVT har utvärderat ett antal städer, genom ansökningsförfarandet och platsbesök i respektive stad för att titta närmare på förutsättningar och arenor. Efter noga övervägande tillsammans med tongivande specialidrottsförbund föll beslutet på Borås.

– Det är med glädje och stolthet vi tagit emot beslutet. Det bekräftar Borås som en idrottskommun i vidaste mening, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

– Väldigt roligt. Att evenemanget ligger tidigt på året skapar också ett naturligt avstamp för 400-årsfirandet av staden, säger kommunalrådet Annette Carlson (M).

Tommy Jingfors, chef för Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås Stad, menar ett sånt här arrangemang stärker staden på många sätt.
– Vi har erfarenheter och samarbeten tillsammans med alla våra duktiga arrangörsföreningar från två sommarveckor med oss, och vi siktar på en fantastisk SM-vecka vinter. Förutom de publika och synliga delarna, så stärks det idrottsliga Borås på så otroligt många viktiga plan, säger Tommy Jingfors.

– Givande, spännande och utmanande är ord som får beskriva min känsla kring beslutet. Vi har under vintern fått flera rapporter om rekordsiffror på våra skidanläggningar och SM-veckan blir naturligtvis ytterligare ett sä

Vy över Borås

Foto: Jörgen Jarnberger

d

Mer om SM-veckan

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska seniormästerskap i olika idrotter i en och samma stad, huvudort eller region. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. Syftet är också att öka intresset för svensk idrott och dess olika grenar samt att öka SM-tecknens status. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 71 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar).

Riksidrottsförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-04-13] Borås arrangerar SM-veckan vinter 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol