Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås blir en bättre och bättre cykelstad

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

För 10:e året i rad är Borås med i Kommunvelometern som är en benchmarking-studie som Cykelfrämjandet genomför varje år. Studien bygger på självrapportering från kommunerna inom områdena infrastruktur, information och marknadsföring samt organisation där genomförda åtgärder poängsätts och alla deltagande kommuner rankas.

Tidigare år har Borås hamnat på 20:e – 25:e plats men i år klättrar kommunen ordentligt och hamnar på en 16:e plats, enbart ett fåtal poäng efter storstadskommuner som Malmö och Stockholm.

I Kommunvelometern skriver cykelfrämjandet att ”Borås Stad är en av sex kommuner som har deltagit samtliga tio år av Kommunvelometern. Borås får i år 59,5 poäng av 90 möjliga. Detta är 8,5 poäng över genomsnittspoängen för samtliga deltagare i kommunen som ligger på 51 poäng, men under genomsnittsvärdet för kommungruppen stora kommuner som har 64 poäng i genomsnitt. Borås får full pott i delområdet infrastrukturåtgärder och nio av tio möjliga poäng i delområdet organisatoriska åtgärder.”

Det Borås Stad behöver arbeta mest på är infrastrukturinvesteringar där man landar på 9 poäng av 20 möjliga, samt marknadsföringsinsatser där kommunen får 8,5 poäng av 20 möjliga.

- Arbetet med cykel fortsätter och förhoppningen är att kunna klättra ännu mer till nästa år. Med Kommunvelometerns mätningar blir det tydligt för kommunen vad man gör bra och vad som man behöver arbeta vidare på, konstaterar Andreas Blomkvist, ansvarig för cykelarbetet i Borås Stad.

Årets bästa cykelkommun blev Uppsala. Läs mer om Borås och andra kommuners resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En cyklist på en cykelväg.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-05-29] Borås blir en bättre och bättre cykelstad

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol