Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Borås faller i skolrankning

Artikeln publicerades:

Borås Stad har fallit i Lärarförbundets rankning av landets kommuner. Borås hamnar på plats 237 i Bästa skolkommun 2017.

Undersökningen är baserad på nationell statistik 2016-2017.

– Vi är ytterst medvetna om de problem vi har. Inte minst Skolinspektionen har uppmärksammat oss på dem. Därför är vi redan i full färd med att förbättra skolan på flera områden, och vi ser glädjande resultat, vilket också visar sig genom att skola efter skola får grönt ljus av Skolinspektionen, säger kommunalrådet Malin Carlsson (S).

– Den nya organisationen i facknämnder ger bättre möjlighet till styrning och utveckling, och vi har redan sett positiva effekter av KAL-gruppens arbete med kompetensförsörjning, arbetsmiljö och lönebildning, men inget av detta avspeglas i en sådan här undersökning, säger Malin Carlsson.

Grundskoleförvaltningens chef Pär Arvidsson Fäldt säger att man arbetar hårt med att förbättra skolan på olika områden och nivåer.

– Det som kanske gläder mig mest är att kunskapsresultaten och behörigheten till gymnasiet ökade under våren 2017 samt att resultaten i årets brukarundersökning visar en uppgång på flera områden, säger Pär Arvidsson Fäldt.

Lärarförbundet utser sedan 2002 Sveriges bästa skolkommuner i syfte att sätta fokus på kommunernas roll som huvudmän för skolan. Bland de kriterier som ligger till grund för undersökningen finns bland annat resurser till undervisningen, utbildade lärare, lärartäthet, lärarlöner, betygsresultat (genomsnittligt meritvärde i åk 9) och andel elever som är godkända i alla ämnen i åk 9.

En grupp sitter och arbetar tillsammans.

d

Mer om rankningen

Lärarförbundets ranking: Bästa skolkommun 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ikon: pratbubblor

Vid frågor kontakta

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-10-05] Borås faller i skolrankning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol