Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Kongress öppnade för boråsarna

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Med värmande tal och applåder i vantar förklarades i dag Borås Kongress öppnat.

Kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög tog på den elegant återskapade balkongen mot Järnvägsgatan emot den symboliska jättenyckeln av Magnus Johansson, ordförande i kommunägda IBAB.

Dessförinnan hade också Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson och första vice ordförande Annette Carlson prisat både det vackra huset, den handels- och mötestradition och den klokskap hos boråsarna som gjort renovering och återuppbyggnad möjlig.

Sedan slogs dörrarna upp och massor av boråsare steg in för att se sig om och ta del av till exempel en film om vägen från Folkets hus till Kongresshus.

Många ville också skaka hand med Borås Stads projektledare Jan-Olof Edman. Runt honom samlades också ett gäng från byggaren Serneke med arbetschefen Peter Andersson i spetsen. Han konstaterade uppskattande att han och de andra fått en del svårlösta utmaningar att bita i, men att arkitekten Bo Karlberg vid Tengboms arkitektkontor också visste vad han gjorde

I den inbjudande trapphallen med sin blåsvarta vägg i marmorputs intervjuades Ulf Olsson av Borås Tidning, medan politiker, tjänstemän, representanter för det lokala näringslivet och operatören Evion Hotell AB minglade med intresserade boråsare.

Borås Kongress
Kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög
En trappa inne i Krongresshuset.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-20] Borås Kongress öppnade för boråsarna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol