Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås prisat för bästa logistikläge

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stad var en av vinnarna när Sveriges bästa logistiklägen utsågs på Svenska mässan i Göteborg förra veckan.

Sedan 2005 listar tidningen Intelligent Logistik varje år Sveriges bästa logistiklägen. Förra torsdagen delades priset ut i samband med Business Arena som arrangerades av Fastighetsnytt.

Göteborgsregionen har knipit förstaplatsen merparten av åren sedan 2005, och gör så även 2019. Och det här året är det framförallt Borås som kan ta åt sig äran för topplaceringen. Av de totalt 192 000 kvadratmeter logistikytor som byggs i regionen under året byggs hela 127 000 kvadratmeter i Borås.

- Detaljplanen omfattar cirka 90 hektar i Viared Västra som nu har grovplanerats av Borås Stad. Det är den största investeringen någonsin i ett industriområde i Borås, säger Daniel Göök, etableringsansvarig på näringslivsenheten.

Den stora efterfrågan på logistikytor i kommunen beror enligt Daniel Göök på flera olika faktorer.

- Vi ligger i ett bra stråk i en attraktiv region, mittemellan Göteborg och Jönköping, med god infrastruktur och bra arbetsmarknad.

Efterfrågan är så stor att den nybyggda marken redan börjar ta slut. De stora tomterna i Viared Västra är i princip slutsålda, det är bara små kvar.

- Politikerna trycker på för att få fram mer mark och vi tittar på att öppna upp nya områden, säger Daniel Göök.

Arvid Guthed och Daniel Göök.

Arvid Guthed, vice president port development på Göteborgs hamn, och Daniel Göök, etableringsansvarig på Borås Stads näringslivsenhet, fick ta emot utmärkelsen Sveriges bästa logistikläge 2019 på Business Arena i Göteborg.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-05-23] Borås prisat för bästa logistikläge

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol