Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad följer utvecklingen på Norrby

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

På tisdagskvällen urartade ett bråk på Norrby till ett upplopp med många inblandade personer. Borås Stad har ett nära samarbete med Polisen runt händelsen på Norrby som inleddes redan på tisdagskvällen. Polisen arbetar med att ta reda på vad som har hänt och att tillsammans med Borås Stad skapa en trygg situation i området.

Borås Stads egna verksamheter i området på till exempel Norrbyhuset, förskolor och inom hemtjänst har under dagen varit igång som vanligt.

– Jag har stor förståelse för människors oro kopplat till de här händelserna, men jag vet att polisen har utökat sin närvaro på Norrby under det senaste dygnet och att de gör ett mycket gott arbete i att försöka ta reda på vad som har hänt, säger Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

I morgon torsdag hålls ett så kallat EST-möte (effektiv samordning för trygghet) där situationen på Norrby kommer att tas upp. På mötet medverkar Borås Stad, AB Bostäder och polisen. Beroende på de aktuella observationer som har rapporterats in från olika aktörer på Norrby, kan ytterligare åtgärder föreslås som ska öka tryggheten i området.

– Vi håller också på att se över alternativen att öka vuxennärvaron på Norrby redan ikväll, till exempel genom stadsdelsvärdarna. För övrigt planerar vi inga speciellt riktade insatser, men vi har en nära kontakt med Polisen och följer utvecklingen noga och vidtar åtgärder om det behövs, säger säkerhetschef Rangbar Mohammad.

Vy över Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-23] Borås Stad följer utvecklingen på Norrby

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol