Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad har utvecklat en snödagbok

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Som ett led i arbetet med att ge snabb och tydlig information till Borås invånare har Borås Stad fått en ny prenumerationstjänst på webben i form av en snödagbok. Syftet är att ge en kortfattad och snabb inblick i vad som görs just nu inom vinterväghållningen.

- Vi upplever att många som ringer in när det är vinterväder är intresserade av att veta vad vi gör just nu inom snöröjning och halkbekämpning, därför tänkte vi att en snödagbok kunde vara av intresse för allmänheten, säger Elin Larsson, kommunikatör på Tekniska förvaltningen.

I Snödagboken kommer man kunna följa vinterväghållningens skeden, alltså vilken sorts gator och vägar som just nu röjs.

- Det är Servicekontorets beredskapsledare som kommer uppdatera Snödagboken i samband med att de skickar ut sina arbetslag för snöröjning och halkbekämpning, berättar Elin Larsson.

Förhoppningen är också att Snödagboken ska avlasta de som är ansvariga för vinterväghållningen genom att skicka ut information via Snödagboken till alla intresserade på en och samma gång istället för att berätta samma sak flera gånger via telefon.

- Vi tror att Snödagboken kan bidra till färre samtal, vilket skulle göra att de som arbetar med vinterväghållningen kan ägna mer tid åt arbetet med att göra snöröjning och halkbekämpning så effektiv som möjligt, konstaterar Elin Larsson.

boras.se/snödagboken finns mer information. Den som vill kan skriva upp sig på prenumerationslistan redan nu för att få information om vinterväghållningen rakt in i inkorgen.

Snöröjning.

Nu lanserar Borås Stad en snödagbok, där du som invånare får snabb information om vinterväghållningen.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-22] Borås Stad har utvecklat en snödagbok

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol