Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad kan bli Årets Arbetsgivarkommun

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Unga i yrkesutbildning och som just påbörjat sin yrkesbana har en mycket positiv bild av Borås Stad som arbetsgivare. Så positiv att staden nominerats till Årets arbetsgivarkommun 2017 av Universum, en internationellt verksam byrå specialiserad på arbetsgivarvarumärken.
– Mycket glädjande, tycker Per Olsson, personalchef i Borås Stad.

På fackspråk heter priskategorin Årets employer branding-kommun, vilket betyder att unga människor på väg ut i yrkeslivet, eller som just startat en yrkeskarriär, uppfattar Borås Stad som en spännande arbetsgivare.
– Det är mycket glädjande att kommunen ser lockande ut för dem som ser den utifrån, tycker Per Olsson, personalchef i Borås Stad, som tillsammans med framförallt HR-chefen på Förskoleförvaltningen, Linda Ruergård, och kommunikationsstrategen Anna Kjellgren varit drivande i de här frågorna.
– Det är Borås Stads gemensamma insatser som har gett resultat, säger Per Olsson.

På galan Universum Awards 2017 den 15 mars avslöjas vilken kommun, av sju nominerade, som vinner utmärkelsen, men Per Olsson väljer att betrakta nomineringen som avgörande, inte minst med tanke på att Borås Stad bara varit med i det här sammanhanget i två år.

En kärnfråga för den jury som har att ta ställning till de nominerade kommunerna är hur väl förankrade arbetsgivarfrågorna är i ledningen och den övriga organisationen. De tittar också på hur marknadsföringen är hanterad, vilka resultat det visar, och vilket engagemang som uppfattas hos kommunernas kontaktpersoner.

I nomineringstexten skriver juryn bland annat om Borås Stad:
”Man lägger stor vikt vid att visa upp den bredd och det djup av möjligheter som finns för unga människor inom kommunen.”

Flygbild över Borås

d

Fakta Universum Awards 2017

Galan hålls den 15 mars på Berns i Stockholm.En jurygrupp på fyra personer tar därefter vid för att granska de nominerade.

Gruppen består i år av: Per Ericsson, personaldirektör, Husqvarna, Torgny Johnsson, personaldirektör, InfraNord, Petter Nylander, vd Universum, och Clara Peyron, vd Studentnätverket Nova.

Alla studenter i landet på väg ut i yrkeslivet, och de som redan påbörjat sin karriär, ”young professionals”, kan nominera Årets employer branding-kommun.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-03-10] Borås Stad kan bli Årets Arbetsgivarkommun

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol