Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad stärker arbetet mot dopning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stad vill stärka arbetet mot dopning och har därför beslutat att inte samarbeta med och subventionera gym och träningsanläggningar som inte aktivt arbetar för en dopningsfri miljö.

Det här innebär att medarbetare i Borås Stad som tränar på gym i Borås endast kan få sitt friskvårdsbidrag om gymmet ingår i ett nätverk som heter ”Borås gym i samverkan för en dopningsfri miljö”.

Borås gym i samverkan för en dopningsfri miljö

Gymmen i Borås har initierat ett samarbete för att motverka användandet av dopningspreparat bland sina kunder. Arbetet har funnits i några år och samarbetet har resulterat i en överenskommelse mellan parterna. Som medlem i nätverket förbinder sig gymmet att:

  • utbilda personal om dopning,
  • delta i minst två av nätverkets fyra årliga möten samt
  • upprätta avtal med kunder

För gymmen är deltagandet i nätverket kostnadsfritt. Folkhälsoenheten i Borås Stad samordnar nätverket där även missbruksenheten Cedern, Yxhammarsmottagningen och Polisen ingår.

–Vi tycker att nätverket är ett bra initiativ och vi vill förstärka det arbetet genom att göra den här regeländringen kring friskvårdsbidraget för våra medarbetare, säger Linnea Nilsson, hälsostrateg i Borås Stad.

Samtliga gym i Borås har fått eller kommer att få särskild information om detta samarbete, och därmed få chansen att under våren 2019 besluta om de vill vara med i nätverket för en dopningsfri miljö. För medarbetare som tränar på ett gym som ligger utanför Borås ska gymmet kunna uppvisa att det finns ett aktivt arbete för en dopningsfri miljö, för att friskvårdsbidrag ska utbetalas. Flera av våra kranskommuner har liknande nätverk och det finns även nationella alternativ för att främja en dopningsfri träningsmiljö.

Om Borås Stads friskvårdsbidrag till medarbetare

Alla medarbetare i Borås Stad kan få ett friskvårdsbidrag som från och med januari 2019 höjts till 2000 kronor per anställd och år, tidigare var beloppet 1500 kronor. Friskvårdsbidraget gäller alla typer av aktiviteter som Skatteverket godkänner som avdragsgill friskvård, vilket numera även innebär att aktiviteter som golf, ridning, kostrådgivning och personlig träning godkänns.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-11] Borås Stad stärker arbetet mot dopning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol