Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad utsedd till Årets Kommun av Universum

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av employer branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Employer branding, eller arbetsgivarvarumärkesarbete, handlar om hur arbetsgivare strategiskt arbetar med frågor som rör hur en arbetsgivare uppfattas av sina medarbetare och blivande arbetstagare. Universum genomför varje år en undersökning bland Sveriges studenter inom olika områden och bland unga yrkesverksamma. År efter år har Borås Stad klättrat i rankningen som en attraktiv kommun att arbeta i bland dessa målgrupper. Resultaten från undersökningarna används internt i organisationen för att fördjupa kunskapen om vad unga människor tycker är attraktivt hos en arbetsgivare.

– Vi får det här priset tack vare flera års arbete och insatserna av många olika medarbetare runt om i organisationen som målmedvetet arbetat med frågan om hur vi både kan bli en mer attraktiv arbetsgivare men också hur vi kommunicerar kring frågan, berättar Annica Dahlén, personalchef i Borås Stad.

Bland annat arbetar Borås Stad med ambassadörer som berättar om sina arbeten och vad det är som gör att de tycker att deras arbeten är meningsfulla.

– Just meningsfulla arbeten är något vi kan erbjuda i Borås Stad, säger HR-strategen Magnus Andrén. Vi har under några år arbetat med att på olika sätt berätta om oss om arbetsgivare inom ramen för något vi kallar ”Meningsfullt för dig. Meningsfullt för boråsaren”.

Runt om i staden arbetar medarbetare och chefer från många olika håll för att förbättra och utveckla frågor som kompetensförsörjning, arbetsvillkor och metodutveckling kring arbetsgivarfrågorna.

– Att bli och fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare är något som vi behöver arbeta med kontinuerligt och det är vi ödmjuka inför, säger kommunchef Svante Stomberg. Men just nu är vi mycket stolta över priset och det går till alla medarbetare i Borås Stad som är med och bidrar i arbetet.

Fakta Universum Awards 2019

  • Galan hölls den 2 oktober i Stockholm under namnet Talent Excellence Awards 2019. Det finns kategorier i flera klasser.
  • Priset har delats ut i 20 år. Alla kan nominera arbetsgivare via Universums webbsida. Därefter är det en jury som utser pristagarna.
  • I juryn ingår: Torgny Johansson, personaldirektör InfraNord, Ann Surtell, personaldirektör Retail and Brands, Claes Peyron, vd Nova, Petter Nylander, vd Universum.
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun av employer branding-företaget Universum. Kommunikationsstrateg Elisabeth Eliasson, kommunchef Svante Stomberg, personalchef Annica Dahlén och HR-strateg Magnus Andrén.

Borås Stad har utsetts till Årets Kommun av employer branding-företaget Universum. Priset togs emot av från vänster kommunikationsstrateg Elisabeth Eliasson, kommunchef Svante Stomberg, personalchef Annica Dahlén och HR-strateg Magnus Andrén.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-03] Borås Stad utsedd till Årets Kommun av Universum

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol