Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad vaccinerar för fullt

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Hemsjukvården inom Vård- och äldreförvaltningen har hittills gett första dosen vaccin mot covid-19 på nio av 17 vård- och omsorgsboenden. För varje dag som går blir allt fler personer vaccinerade.

Senast första veckan i februari kommer alla som bor på vård- och omsorgsboende att ha fått dos 1. Då kommer också vaccination med dos 2 att ha påbörjats på vård- och omsorgsboende.

Vaccinationerna är även igång av de personer som har hemtjänst och hemsjukvård samt vuxna som delar bostad med dessa personer, så kallade hushållskontakter. Under vecka sex ska alla dessa ha fått dos 1.

I dagsläget har ungefär 700 personer blivit vaccinerade.

De som enbart har hemtjänst och deras hushållskontakter kommer att vaccineras av sin vårdcentral. Det pågår ett samarbete mellan Borås Stad och primärvården om hur dessa personer ska erbjudas vaccinering.

En annan prioriterad grupp för att få vaccin är vuxna personer som får stöd enligt LSS eller har personlig assistans. Vaccinering av dessa påbörjas vecka 4.

Borås Stad följer Folkhälsomyndighetens prioritering när det gäller i vilken ordning vaccin ges till olika personer. Tillgången till vaccin är begränsad och vi får inte veta i förväg hur många doser vaccin vi får tillgång till varje vecka. Därför går det inte att ge exakt information om när olika personer får sina vaccindoser.

Vaccinering mot covid-19 är helt frivilligt och det är gratis för alla i Sverige.

I god samverkan mellan Borås Stad och primärvården löser vi gemensamt många frågor för att säkerställa och effektivisera vaccinationsfrågorna.

Ikon som föreställer en spruta.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-01-20] Borås Stad vaccinerar för fullt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol