Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås stark kandidat för ny polishögskola

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås ses som den starkaste kandidaten för en ny polishögskola. Detta enligt inrikesminister Anders Ygeman som idag presenterande ett beslut om att 10 000 nya poliser ska utbildas.

– Beskedet om nya lärosäten, varav ett i Västsverige, är mycket glädjande och positivt, och vi utgår ifrån att det ena hamnar i Borås, kommenterar Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

– Borås är den andra största staden i en region med en och en halv miljon invånare, en region som kommer att ha ett stort behov av att rekrytera poliser i framtiden. En annan faktor som gör att vi tror på Borås är att vår högskola har flera utbildningar som kan samverka väl med en polisutbildning, till exempel inom sociologi, psykologi och informationsvetenskap, säger Ulf Olsson.

”Plan för fler poliser och ökad trygghet” innebär bland annat 10 000 fler polisanställda till 2024. Detta ska ske på nya lärosäten på två orter, ett i södra Sverige och ett i Västsverige, med start 2019.

Det är Polismyndigheten som slutligen avgör var de nya polishögskolorna hamnar. Idag finns det polisutbildningar på tre orter i landet: Stockholm, Umeå och Växjö.

Poliser vid polisbil.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2017-04-11] Borås stark kandidat för ny polishögskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol