Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås uppåt i näringslivsrankning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Efter att ha tappat placeringar de senaste två åren klättrar Borås i år 24 platser i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet.

Organisationen Svenskt Näringsliv presenterar varje år en rankning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Borås hamnar i år på 94:e plats, vilket är en uppgång med 24 placeringar jämfört med 2017. Bland de områden som fått förbättrade resultat finns allmänhetens och skolans attityder till företagande.

- Jag är glad över förändringen och ser det som ett kvitto på att de åtgärder som satts in, i samråd med näringslivet, ger effekt, säger Borås Stads näringslivschef Anders Glemfelt. Bland annat har vi arbetat hårt med ökad service och rådgivning vid etablering, exempelvis vad gäller bygglov. Vi arbetar nu på att tillsammans ytterligare stärka klimatet inom alla områden som stärker tillväxten inom näringslivet.

- Undersökningen visar en positiv trend för Borås, och det är en positiv utveckling, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

- Det är svårt att vara nöjd när det fortfarande är 50 procent av de svarande som inte är nöjda med näringslivsklimatet, säger Kommunstyrelsens vice ordförande Annette Carlson (M). Det finns en uppfattning att kommunen tränger undan privat näringsverksamhet och att det förekommer en viss osund konkurrens. Nu får både politiker och verksamheter verkligen fundera på vad vi kan göra för att öka känslan av att vi har ett gott näringslivsklimat i Borås.

Rankningen innehåller 18 olika faktorer som viktas olika tungt. 2018 års rankning bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes mellan januari och april i år, och till en tredjedel på statistik från SCB och UC om bland annat nyföretagande, andel av befolkningen i arbete och kommunalskatt.

Vy över centrala Borås.

Borås klättrar 24 placeringar i Svenskt Näringslivs senaste rankning.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-10-03] Borås uppåt i näringslivsrankning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol