Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås utsedd till Årets klättrare

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås har lyssnat på företagen och ansträngt sig för att förbättra sin plan- och byggprocess. För det arbetet fick staden på tisdagseftermiddagen ta emot utmärkelsen Årets klättrare.

Det var på den nya mässan Nordic property expo på Svenska mässan i Göteborg som branschorganisationen Sveriges byggindustrier väst på tisdagen delade ut två nyinstiftade vandringspriser: Årets kommun och Årets klättrare.

Priserna utgår från undersökningen Bygglovsindex där elva västsvenska kommuner fått sitt arbete med plan- och bygglovsfrågor bedömt av de lokala byggföretagen. Undersökningen har genomförts med hjälp av 174 intervjuer med företagen, som tagit upp allt ifrån handläggningstider till hur kontakten med tjänstemän och politiker fungerar.

Bygglovsindex genomfördes även 2013 och 2015. De gångerna hamnade Borås långt ner på rankningslistorna. Men i år är trenden bruten och Borås rankas så mycket högre att staden nu tilldelas priset Årets klättrare. De faktorer som företagen framförallt anser har förbättrats är näringslivsklimatet i stort, kontakten med tjänstemännen, möjligheten att nå rätt person och de kommunala företrädarnas värdering av företagarnas idéer och åsikter.

- Vi har jobbat mycket med att förbättra oss och arbetar till exempel hela tiden med värdegrund och bemötande, så att vi vet vilka vi är till för, säger Borås samhällsbyggnadschef Rita Johansson. En annan förbättring är att kunderna nu kan boka tid på nätet, så att de kan träffa oss när det passar dem. Vi jobbar också mer rådgivande i ett tidigt skede.

Förutom Borås var det Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille och Ulricehamn som ingick den här gången.

Till Årets kommun 2018 enligt Bygglovsindex utsågs Härryda.

Daniel Göök, Richard Mattsson, Anders Glemfelt och Anna Mattsson.

Näringslivsutvecklare Daniel Göök, stadsarkitekt Richard Mattsson, näringslivschef Anders Glemfelt och näringslivsutvecklare Anna Mattsson gläds åt utmärkelsen Årets klättrare.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-09-11] Borås utsedd till Årets klättrare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol