Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dags att nominera till Sociala medier-priset 2019

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

2018 prisades det svenska #metoo-initiativet. Nu är det för sjunde gången dags att nominera en person eller en organisation som kan vinna 100 000 kronor.

Genom sociala medier kan många göra sig hörda och därigenom får medborgarna fler möjligheter att påverka samhällsutvecklingen.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Förra årets vinnare var det svenska #metoo-initiativet, som representerades av Emmy Lilliehorn och Elin Andersson från samordningsgruppen för de svenska uppropen. Emmy Lilliehorn beskriver sociala medier som en förutsättning för att #metoo kunde komma fram.

– Sociala medier-priset har inneburit att vi tar steget från att vara ett nätverk till att bli en förening där vi kan driva olika projekt. Vi kommer att fortsätta att jobba med att göra röster hörda och utan sociala medier som verktyg skulle vi inte kunna göra det här, säger Emmy Lilliehorn.

Nominera din favorit!

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 31 mars.

Skicka in din nominering via Högskolan i Borås webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnarna av Sociala medier-priset.

Anna Bergstrand, samverkansstrateg Högskolan i Borås, Emmy Lilliehorn och Elin Andersson från samordningsgruppen för de svenska #metoo-uppropen, Anette Carlson, kommunalråd Borås Stad och Hanna Grahn, agendachef Borås Tidning.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-05] Dags att nominera till Sociala medier-priset 2019

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol