Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dalsjögårdens förskola vann första pris

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu har årets pristagare för skräpplockardagarna utsetts. Skräpplockardagarna i Borås samordnas av Borås rent och snyggt och är en kampanj där barn och vuxna plockar skräp för ett renare Borås.

I vanliga fall får alla deltagande skolor i Borås besöka Borås Djurpark under en dag som tack för sitt deltagande, men på grund av pandemin fick djurparksdagen ställas in i år. Istället fick barnen en hälsning från Navets egen maskot ­­- Fru Ek.

Som alltid lottades flera fina priser ut bland de deltagande förskolorna. Bland annat kunde förskolorna vinna att få besök av en brandman eller en sopbil eller att själva besöka Borås djurpark eller Navet. Förstapriset är ett lekhus som är specialtillverkat av Tekniska förvaltningens bygglag. I år vann Dalsjögårdens förskola och de önskade sig ett lekhus i form av en båt. Den sista september levererades därför den fina båten Boel till Dalsjögården. Boel kommer under de kommande veckorna segla ut på fantasins hav med små matroser, kaptener och sjömän.

Vi gratulerar förskolan till vinsten och tackar så mycket för allas deltagande. Nästa år hoppas vi att djurparksdagen ska kunna genomföras som vanligt!

Lekplatsbåten som är döpt till Boel.
Information, ikon

Mer om skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är en nationell aktivitet som anordnas av Håll Sverige Rent och pågår i hela Sverige varje vår. Förra året deltog cirka 700 000 personer i hela Sverige, huvudsakligen barn och unga, men även vuxna. I Borås samordnas kampanjen av Borås rent och snyggt och här brukar cirka 15000 barn delta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-10-08] Dalsjögårdens förskola vann första pris

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol