Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Digital seniorkalender på boras.se

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Mötesplatser för seniorer ordnar en lång rad aktiviteter varje vecka, både i små grupper utomhus och digitalt. Nu kan du som är senior lätt ta reda på vad som är på gång, för nu har den digitala seniorkalendern kommit på plats på boras.se.

Digitalt stickcafé, träning på utegym, promenader med och utan stavar, digitala teknikträffar, tipspromenader, gruppgymnastik ute, digitalt fredagsfika… Listan på aktiviteter för seniorer är lång. Men det gäller att ha koll på vad som händer, var det händer och när det händer, eftersom de allra flesta aktiviteterna kräver föranmälan. Nu blir det lätt att ha koll, när alla aktiviteter för flera månader framåt finns att ta del av i seniorkalendern på boras.se.

– När vi var tvungna att stänga mötesplatser för seniorer på grund av pandemin för ett år sedan fick vi tänka om. Efter sommaren började vi med digitala aktiviteter och ett mobilt arbetssätt där vi reser ut och möter seniorer för aktiviteter i begränsade grupper på olika platser i kommunen, berättar Linda Svensson Perlstedt, som är enhetschef på mötesplatser för seniorer.

Mer mobila aktiviteter

Tidigare fanns det månadsblad med aktiviteter för varje mötesplats. Men när många aktiviteter blev digitala och utomhusaktiviteterna flyttar runt på olika ställen i kommunen så behövdes något annat. Därför har den särskilda seniorkalendern på boras.se skapats och den är nu fylld av aktiviteter varenda vardag fram till sista maj. Den kommer att fyllas på efter hand som nya aktiviteter planeras.

– Vi hoppas att seniorerna hittar vår kalender och tar del av våra aktiviteter. Att delta i en digital aktivitet eller åka till en aktivitet i en annan del av kommunen ger möjlighet till att knyta nya kontakter, vilket kan vara viktigt för att undvika ofrivillig ensamhet, säger Linda Svensson Perlstedt.

Information, ikon

Mer om

En person som är ute och går med stavar

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-31] Digital seniorkalender på boras.se

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol