Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Driftstörning i internettrafiken, tillfällig lösning är på plats

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Uppdaterad 2021-03-11 | Under dagen har Borås Stad haft driftstörningar som påverkar internettrafiken vilket bland annat har gjort det svårt att ringa in till oss. Detta har även gällt beställning eller avbeställning av färdtjänst.

Problemet påverkade även elever som har distansundervisning samt Borås Stads medarbetare på plats och hemifrån som kan haft problem med att nå internet och andra digitala undervisnings- eller arbetsverktyg.

Problemen beror på en avgrävd kabel. Nu finns en tillfälligt väg för internettrafiken som kommer användas tills den avgrävda kabeln är lagad och full drift kan garanteras.

Uppdaterad information (2021-03-11):

Under natten kopplades den primära internetförbindelsen tillbaka. I samband med återkopplingen testades också full funktion på de båda redundanta förbindelserna samt att överkopplingen dem emellan fungerade med automatik och utan störningar.

I fortsättningen kommer förbindelsen och automatiskt överkoppling testat löpande.

Uppdaterad information (2021-03-01 14.35):

Internettrafiken fungerar och leds fortsatt via en tillfällig lösning. Den avgrävda fiberkabeln är nu lagad och natten mellan den 10-11 mars planeras för återgång till normal drift. Då kommer dubbla (redundanta) vägar för trafiken att etableras och testas för att undvika framtida avbrott.

Uppdaterad information (2021-02-24 14.24):

Internettrafiken har letts om via en tillfällig lösning och fungerar nu igen. Leverantören arbetar vidare med att åtgärda den avgrävda fiberkabeln för att återställa normal drift. Inledningsvis kan vissa fördröjningar ske som i förekommande fall påverkar elever och medarbetare inom Borås Stad.

Uppdaterad information om färdtjänst (2021-02-24 13.28):

På grund av att driftstörningen har vi just nu inte möjlighet att ta emot nya bokningar för färdtjänst. Fokus nu är istället att de kunder som åkt ut under dagen ska kunna komma hem. Driftstörningen leder till att systemet vi använder för att kommunicera med chaufförer ligger nere och de måste då ringa samma väg som kunderna, vilket skapar långa telefonköer. Om du tänkt boka en resa med färdtjänst idag ber vi dig avvakta tills problemet är avhjälpt.

Uppdaterad information (2021-02-24 13.00):

Den uppdaterade prognosen från Internetleverantören säger att den avgrävda kabeln ska var åtgärdad senast kl. 23.00 ikväll. Leverantören försöker hitta en alternativ väg för internettrafiken innan dess.

En trasig länk och en jordglob med ett i på.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-02-24] Driftstörning i internettrafiken, tillfällig lösning är på plats

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol